TOEKOMST VAN DE KERMIS IN MEGEN

 

WIL JIJ DAT DE KERMIS IN MEGEN BLIJFT EN HEB JE TIJD EN ENERGIE OM MEE TE WERKEN AAN DE REALISATIE VAN NIEUWE PLANNEN, MELD JE DAN AAN BIJ DE DORPSRAAD.

Op 4 juli werd er een bijeenkomst gehouden over de toekomst van de kermissen in Megen, Haren en Macharen. Hoewel er huis aan huis een uitnodiging was verspreid, waren weinig inwoners aanwezig om mee te denken en praten. De meeste aanwezigen waren al op een of andere manier betrokken.

Wethouder van Kessel, Jolanda Vidiella van de dorpsraad en Atze Lubach van de Bovak (bond van kermisexploitanten) belichtten de kermissen vanuit hun eigen invalshoek. Er werd gesproken over de waarde van een kermis voor de bewoners in een dorp, de belangen van de exploitanten, die er de kost mee moeten verdienen en de knelpunten die er momenteel zijn.

De algemene conclusie was dat er een nieuwe vorm moet worden gevonden, willen de kermissen in de dorpen behouden blijven. Daarvoor zijn vrijwilligers nodig, die de schouders eronder zetten om een nieuwe weg in te slaan. In Haren en Macharen is men met een groep bezig om inderdaad die nieuwe vorm te gaan vinden en die om te zetten in plannen.

Op 4 juli waren er weinig mensen uit Megen aanwezig, dus was het niet mogelijk om ook een groep te vormen. Vandaar hier een oproep:

Stuur een mailtje naar mhmdorpsraad@gmail.com en we nemen snel contact met je op.