Meanderende Maas;

Aanvullende informatie op de agenda van de openbare vergadering van
Dorpsraad MHM in samenwerking met VDG als onderdeel van de openbare vergadering op 27 september:


Beste inwoners van Megen, Haren en Macharen,


Als we het over onze directe leefomgeving hebben gaat er de komende jaren flink wat veranderen met het project de Meanderende Maas. Dit is een hele mooie en tevens broodnodige ontwikkeling met kansen maar ook uitdagingen.


Vooral uit Megen en Macharen hebben ons wat geluiden bereikt dat er nog vragen / onduidelijkheden zijn over hoe sommige dingen concreet zullen worden uitgewerkt in het project. Daarvoor zijn wij in gesprek gegaan met de omgevingsmanager van waterschap AAenMaas, de heer Peter Rutten.

Als uitkomst organiseren we op maandag 27 september in samenwerking tussen de Dorpsraad MHM en VDG deze avond. De avond vindt plaats in gemeenschapshuis De Haar in Haren en start om 20.00 uur.
Ook al is er een ruim proces van inspraak en meedenken aan vooraf gegaan en staat er al heel wat vast, toch lijkt het ons goed om nogmaals naar de inwoners te luisteren en extra toelichting te geven op de toekomstige plannen. Ook de projectleiding staat altijd open voor een gesprek. Zij hebben dan ook toegezegd om mee te werken aan deze avond waarbij ook de uitvoerder van Boskalis aanwezig zal zijn om de details nader te verduidelijken.


We gaan na een presentatie in gesprek met elkaar om te kijken of dat in samenwerking met eenieder een succesvol project kan plaatsvinden.
Om teleurstelling te voorkomen: veel staat al vast na een jarenlang proces van inspraak en besluitvorming.

Dit is geen belofte dat je wensen zullen worden uitgevoerd. Je kunt helaas nooit iedereen tevreden stellen.
Wel is het een moment om met de projectleider en uitvoerder in gesprek te gaan, je te laten horen. Om zo samen te zorgen voor een duidelijker beeld hoe het in de toekomst zal worden, hopelijk wat vragen weg te nemen en wellicht kijken of er nog ruimte is voor kleine maatwerk aanpassingen.
Dus heb je vragen of wil je gewoon net iets meer zicht krijgen op het project? Dan zien we je graag op 27 september!


Tot dan!
Dorpsraad MHM en

VDG Jessica Keijzer-Nab en Roel van de Camp